REVIEW: HET VOEDSELZANDLOPER KOOKBOEK
21-11-2013 09:44Het boek De Voedselzandloper van Kris Verburgh is een enorm populair boek op dit moment. Het boek staat al anderhalf jaar in de bestseller top 60 en de laatste weken zelfs op nummer 1 of 2. Nu is er ook het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring. Hoewel ik totaal niet achter de principes van De Voedselzandloper sta, ben ik wel fan van het boek van Pauline!
Ik volg Pauline Weuring al een langere tijd via Instagram (@uitpaulineskeuken) en ook neem ik regelmatig een kijkje op haar website. Zij post altijd onwijs mooie foto’s en leuke recepten. Vorige week vertelde mijn zus dat ze het kookboek besteld had. Natuurlijk wilde ik het ook bekijken!
Allereerst is het boek overzichtelijk opgedeeld in ontbijt, lunch, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, tussendoortjes, drankjes, dips en smaakmakers. Heel erg uitgebreid! Het boek is verder super mooi qua lay-out. Hele mooie foto’s bij de recepten, leuke illustraties, gebruik van verschillende kleuren en een fijn lettertype.
Ook de recepten zijn heel erg duidelijk beschreven: alles is puntsgewijs opgesteld en het zijn geen enorme lappen tekst. Ik vind het altijd fijn als een recept kort en bondig, maar wel begrijpelijk is. Ook de ingrediëntenlijsten zijn niet te lang. Ik knap er op af als je voor een gerecht heel veel producten in huis moet halen. Deze recepten zijn zeker haalbaar (ook qua kosten) en bevatten ook vaak ingrediënten die je standaard in huis hebt.
Wat mij ook erg aanspreekt, is dat de recepten erg puur en vers zijn. Er worden geen pakjes en zakjes gebruikt, fijn! Wij gebruiken thuis ook vrijwel geen pakjes en zakjes, dus dit kookboek sluit daar zeker goed bij aan. Er wordt vooral gebruik gemaakt van verse kruiden in de recepten. Een mooi en vers product heeft ook niet zo heel veel nodig, vind ik.
Een klein minpuntje vind ik de volwaardigheid van de avondmaaltijden. Ik heb niet het idee dat deze volwaardig genoeg zijn. Hiermee bedoel ik de voedingsstoffen die de maaltijden bevatten. Maar af en toe een recept uit dit boek maken, kan natuurlijk geen kwaad!
Dit recept, choco pindakaasfudge, heb ik van de week al gemaakt. Easy om te maken en onwijs lekker!
Het boek kost €19,95 en is onder andere te koop bij bol.com en bij verschillende boekhandels.